Bosch Afzuigkappen

ALTIJD THUIS, ALTIJD FUNCTIONEEL

 Voor welke afzuigkap u uiteindelijk kiest, hangt vooral af van de ruimte, indeling en stijl van uw keuken.

Afzuigkappen zijn er in verschillende systemen. Bij een luchtafvoersysteem wordt de afgezogen lucht gereinigd door het vetfilter en gaat dan via een luchtschacht laar buiten. De lucht in de keuken wordt ververst via een openstaand raam, door ventilatieopeningen of vanuit een aangrenzende kamer. Is luchtafvoer naar buiten in uw keuken niet mogelijk, dan kunt u kiezen voor een luchtcirculatiesysteem. Daarbij reinigt een vetfilter de afgezogen lucht; voordat de lucht wordt teruggevoerd in de keuken, neutraliseert een koolstoffilterde onaangename geurtjes. Bosch heeft voor iedere situatie een passend model, verkrijgbaar in tal van formaten, designs en kleuren. De design afzuigkappen zijn verkrijgbaar in twee varianten; als wandschowmodel en als eilandschouwmodel. Het wandschouw-model wordt boven de kookplaat of het fornuis aan de muur bevestigd en bevindt zich vaak tussen twee bovenkasten.

Het eilandschouwmodel is speciaal ontworpen voor de kookplaat of het fornuis van een kookeiland. Het eilandschouwmodel hangt vrij aan het plafond. Bevindt uw kookplaat of fornuis zich onder een bovenkast, Jan kiest u voor een vlakschermkap. Deze kast wordt ingebouwd in de Dovenkast. Voor het gebruik van de afzuigkap trekt u het vlakke scherm naar buiten. Voor inbouw in een bestaande schouw of een speciale kast zijn de integreerbare afzuigkappen en afzuigunits ontworpen. Praktisch in te passen en net zo functioneel in gebruik.

Design

Om zijn werk goed te kunnen doen, moet een afzuigkap of schouwkap een bepaalde omvang hebben. Met uitzondering van de vlakschermkap, die onzichtbaar in een bovenkast wordt ingebouwd, is de afzuigkap of schouwkap in iedere keuken idrukkelijk aanwezig. Genoeg reden voor Bosch om extra aandacht te besteden aan het design. Binnen het programma afzuigkappen van Bosch is hoogstaande vormgeving ;en constante factor. De modellen variëren van ingetogen tot oogverblindend, maar zijn zonder jitzondering stijlvol en aansprekend. De wand- en eilandschouwkappen zijn er in vijf verschillende designseries: trapeziumdesign, met klassieke lijnen; glasdesign, volledige transparantie voor meer (optische) ruimte; blokdesign, voor een perfecte harmonie met de kookplaat; trapdesign, met een elegant niveauverschil; ergodesign, met een schuine kap voor onbeperkte hoofdruimte.

Prestaties

Bosch heeft diverse technieken ontwikkeld om het effect van afzuigkappen te maximaliseren. Zo neutraliseert actieve koolstof onaangename geurtjes, zuigt de intensiefstand nóg sneller af en zorgen meer-zoneafzuiging en randafzuiging ervoor, dat de kap een breed terrein bestrijkt.

Een apparaat van Bosch koopt u óók met het oog op de toekomst. Voor een lange levensduur behandelen we onze afzuigkappen met antiroest, we beschermen de motoren tegen het binnendringen van vet en we maken gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen.

Bedieningsgemak

Voor een afzuigkap of schouwkap van Bosch hoeft u geen ingewikkelde handleidingen te bestuderen. De bedieningsmodule spreekt voor zich.

Geruisloos

In de keuken komt het meestal aan op ruiken en proeven. Maar bij Bosch houden we het liefst rekening met al uw zintuigen. Alle technologische kennis is ingezet om onze afzuigkappen zo stil mogelijk te laten werken. Zo zijn de apparaten optimaal geïsoleerd en zijn in veel kappen dubbelzijdig zuigende ventilatoren toegepast. En dat hóórt u – of eigenlijk niet dus. Zodra u een afzuigkap van Bosch inschakelt, is het resultaat te zien en te ruiken, maar nauwelijks te horen.

Geurloos

U houdt van koken en laat uw gezin daar graag van meegenieten. Maar dat hoeft natuurlijk niet in het hele huis te gebeuren. De geuren van uw culinaire creaties kunnen maar beter in de buurt van oven en kookplaat blijven. De afzuigkappen van Bosch voor dat geuren en dampen niet verder komen dan de directe omgeving van oven en kookplaat.

Voordelen

Afzuigkappen met de sensorautomaat doen wat ze moeten doen. Niet meer en niet minder. De sensoren meten de dichtheid van de kookdamp en passen de afzuigvermogen daarop aan. Onaangename geurtjes zijn kansloos. De actieve koolstofdeeltjes nemen alle geurstoffen direct op en smoren daardoor iedere vorm van geuroverlast in de kiem.

Een afzuigkap of schouwkap doet goed werk, maar hoeft niet langer aan te staan dan nodig is. Een kap met een automatische naloopschakeling haalt na het koken nog tien minuten lang alle kookgeuren uit uw keuken en schakelt zichzelf dan uit.

Een afzuigkap of schouwkap met een dubbelzijdig zuigende ventilator heeft een grotere capaciteit en produceert minder geluid.

Soms is het even nodig om geur en damp nóg sneller te verdrijven. Op zulke momenten schakelt u de intensiefstand in.

Met de intervalschakeling kunt u uw keuken ieder uur luchten: vijf minuten lang op de laagste stand.

Veel afzuigkappen zuigen in het midden sterker dan aan de randen. Met meerzone-afzuiging of randafzuiging kiest u voor meer afzuigcapaciteit over een breder gebied.

Als een metalen vetfilter verzadigd is, is schoonmaken zo gebeurd. Met de hand of in de vaatwasser.

Enkele vlakschermkappen hebben een flexibele bedieningsmodule: VarioControl. U bepaalt zelf of u het makkelijkst bij de bovenkant, de voorkant of de zijkant kunt.

Volmaakte harmonie tussen design en gebruiksgemak. De MetalTouch-bedieVmgsmodule combineert roestvrij staal met geïntegreerde rode verlichting.

Een terugslagklep voorkomt dat eenmaal afgevoerde lucht kan terugkeren in de ventilator of in de luchtafvoer van uw keuken. De klep houdt ook de al aanwezige lucht in de afvoerluchtschacht buiten.

Afzuigkappen met een verzadigingsindicatie geven aan wanneer u het filter moet schoonmaken.

Afzuigkappen zorgen niet alleen voor frisse lucht, maar ook voor sfeervol licht. De hoogwaardige SoftLighthalogeenverlichting heeft een dimfunctie. De lichtsterkte kunt u zelf instellen.