Bosch kookplaten

Energie

Bosch kijkt op alle niveaus en in alle productgroepen kritisch naar energieverbruik. Als het om koken gaat, komen al snel de verschillen tussen koken op gas, keramisch koken en inductiekoken ter sprake. Voor elke inductiekoken ter sprake. Voor elke kooktechniek ontwikkelt Bosch voortdurend nieuwe manieren om energie efficiënter toe te passen.

Bij het koken spelen persoonlijke wensen en voorkeuren een grote rol. En uiteraard houden we daar bij Bosch óók rekening mee. Daarom kiezen we niet voor één manier van koken; die keuze laten we graag aan /er. Maar naar welke kooktechniek UW voorkeur ook uitgaat, u kunt er op rekenen, dat Bosch u voorziet van een kookplaat die zo zuinig mogelijk is met energie.

Design

In onze designvisie maakt de kook)laat onderdeel uit van de eenheid van uw inbouwkeuken. Bij het ontwerpen van de kookplaten hebben e daarom veel aandacht besteed aan detaillering en aan de wisselwerking met andere elementen van uw keuken. Met andere woorden: in een inbouwkeuken van Bosch sluit de kookplaat naadloos aan bij de andere apparatuur en bij het werkblad. Et een volledig vlak te integreren Dokplaat creëert u een onovertroffen eenheid in uw inbouwkeuken. Geen inden, geen onderbreking van uw werkblad. Schoonheid in alle betekenissen van het woord.

Prestaties en bedieningsgemak

Als u kookt, verdeelt u uw aandacht vaak over verschillende zaken. Het is dus belangrijk dat u zich volledig kunt concentreren op het koken zelf en zich niet hoeft te verdiepen in de werking van knoppen en displays. Bosch heeft de bediening van alle kookplaten zodanig geperfectioneerd dat u altijd, zowel bij eenvoudige ais complexe gerechten, kunt koken op gevoel.

DE TOP IN VEILIGHEID EN SNELHEID

Met inductie, de meest geavanceerde vorm van elektrisch koken, kiest u voor de absolute top in veiligheid, comfort en snelheid

Efficiënt en veilig

De inductiekookplaat registreert of en waar u een pan plaatst en reageert daar onmiddellijk op. De kookplaat stemt de grootte van de kookzone af op de grootte van de pan. Doordat de warmte in de pan zelf ontstaat, gaat er bij het inductiekoken geen energie (en tijd!) verloren.

De kookplaat wordt alleen warm door de warmte die de pan afgeeft. Het risico om uw vingers te branden is daardoor aanzienlijk kleiner. Bovendien schakelt de kookzone zichzelf automatisch uit zodra u een pan verwijdert. Knoeien of overkoken levert bij een inductiekookplaat geen Inkel probleem op. Omdat de kookplaat zelf niet heet wordt, kan het vuil niet inbranden op het vitrokeramische materiaal. Met alleen een vochtige doek maakt u de kookplaat moeiteloos schoon, zelfs tijdens het koken. /let de speciale PowerBoost-functie at Bosch alle andere inductiekookplaten ver achter zich als het gaat om snelheid. Schakelt u de PowerBoostfunctie in, dan kookt u maar liefst 60% sneller.

Fingerspitzengefühl

Koken wordt een subtiele bezigheid, dankzij DirectSelect. Met uw vingertoppen selecteert u een kookzone en met één aanraking bepaalt u de juiste stand. Vervolgens geeft de kookplaat j in helder rood alle informatie die u nodig hebt voor een perfect resultaat: geactiveerde kookzone, ingestelde kookstand, eventuele restwarmte, tijd en temperatuur.

Braden met precisie

Onder het glaskeramiek bevindt zich een speciale sensor die de temperatuur regelt. Deze BraadSensor Plus zorgt /oor een gelijkmatig braadproces, voorkomt aanbakken en bespaart energie. Een akoestisch signaal geeft aan wanneer de boter of olie en het gerecht zelf in de pan kunnen. Bosch leeft speciale pannen voor een optimaal effect.

EIGENTIJDS EN PRAKTISCH

Elektrisch koken op een keramische kookplaat biedt een aantal praktische voordelen. U brengt uw pannen gelijkmatig op temperatuur. Dankzij de vlakke ondergrond is uw kookplaat heel eenvoudig schoon te maken en schoon te houden. U kunt de kookzones afstemmen op een ander formaat pan, bijvoorbeeld een braadpan. In zo’n geval voegt u met behulp van een sensortoets eenvoudig een braadzone toe,

Het accent ligt op roestvrij staal

De kookplaat mag gezien worden. Volledig in lijn met andere Bosch inbouwapparaten zoals ovens en magnetrons, haalt de designvariant MetalTouch de kookplaat definitief uit de anonimiteit. De roestvrijstalen bedieningslijst integreert stijl en comfort op een perfecte manier.

Fingerspitzengefühl

Koken wordt een subtiele bezigheid, dankzij DirectSelect. Met uw vingertoppen selecteert u een kookzone en –net één aanraking bepaalt u de juiste stand. Vervolgens geeft de kookplaat u in helder rood alle informatie die u nodig hebt voor een perfect resultaat: geactiveerde kookzone, ingestelde kookstand, eventuele restwarmte, tijd en temperatuur.

Braden met precisie

Onder het glaskeramiek bevindt zich een speciale sensor die de temperatuur regelt. Deze BraadSensor Plus zorgt voor een gelijkmatig braadproces, voorkomt aanbakken en bespaart energie. Een akoestisch signaal geeft aan wanneer de boter of olie en het gerecht zelf in de pan kunnen. Bosch heeft speciale pannen voor een optimaal effect.

VEELZIJDIG, COMFORTABEL EN STIJLVOL

Gaskookplaten bieden u volledige controle tijdens het koken.

U werkt met een warmtebron die u op ieder moment kunt in- of uitschakelen.

Daarnaast kunt u de warmte direct en exact doseren.

Nog altijd populair

De gaskookplaat is in Nederland onverminderd populair: voor de meeste mensen is koken op gas de meest vertrouwde kooktechniek. Bij Bosch vindt u gaskookplaten in twee varianten: de branders bevinden zich op een roestvrijstalen plaat of )p een glazen plaat (‘gas op glas’).

Smaakvol design

De gaskookplaten van Bosch vallen vooral op door hun elegante vormgeving. Smaakvol design en gebruiksgemak liggen bij het ontwerp van gaskookplaten van Bosch dicht bij elkaar. Functionele en esthetische vormgeving zijn volledig in balans. Zo zijn de bedieningsknoppen aan de ie niet alleen mooi, maar ook heel handig in het gebruik, of u nu rechtshandig of linkshandig bent.

Krachtig

Met de krachtige branders verwarmt u uw gerechten snel en effectief. Ook hier zijn vormgeving en functionaliteit op elkaar afgestemd: branderkelk en branderdeksel vormen één geheel. Daardoor ontstaat een eenheid in design, die bij het schoonmaken praktische voordelen biedt.

Veiligheid voorop

Koken is een passie om zorgeloos van te genieten. We vinden het dan ook vanzelfsprekend dat de kookplaten van Bosch tot de veiligste in de markt behoren. Thermo-elektronische beveiliging zorgt ervoor dat bij gaskookplaten de gastoevoer wordt onderbroken zodra de vlam uitgaat. Op de elektrische kookplaten voorkomt een automatische kinderbeveiliging dat kinderen de kookplaat per ongeluk kunnen inschakelen. En dankzij de automatische veiligheidsuitschakeling hoeft u zich nooit meer af te vragen of u de kookplaat wel hebt uitgezet.

Tijd is smaak

De TouchTimer stelt u in staat om op de minuut nauwkeurig te koken. U stelt de gewenste bereidingstijd in en wanneer die is afgelopen, klinkt een akoestisch signaal en de gasbrander schakelt automatisch uit. Met een helder, tweecijferig display. Ook te gebruiken als kookwekker.

Powerwokken

Speciaal voor één van de’gas-op-glas’ kookplaten heeft Bosch in eigen huis een ongewoon krachtige wokbrander van 6kW ontwikkeld. Daarmee wokt u 15% sneller, maar u kunt de brander ook instellen op 0,3 kWh om uw gerechten lekker te laten sudderen.

DOMINO-ELEMENTEN: RUIMTE OM TE COMBINEREN

Domino-elementen sluiten aan bij het totaaldesign van de inbouwkeukens van Bosch. U kunt ze daardoor niet alleen met elkaar combineren, maar ook met vrijwel iedere andere kookplaat van Bosch.

Design

Bosch geeft u graag ruimte voor creativiteit. Tijdens het koken, maar ook al bij het plannen, ontwerpen en inrichten van uw inbouwkeuken. Met de Domino-elementen beschikt u over de bouwstenen voor talloze flexibele oplossingen. U kunt ze op iedere gewenste manier naast elkaar plaatsen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Meer wokbereik

De uiterst krachtige 6kW wokbrander heeft wokken iets extra’s. Niet alleen door zijn unieke piekvermogen, maar 3ok door het grote bereik, variërend van langzaam sudderen op 0,3 kW tot voluit wokken op 6 kW.

Keuze

De Domino-elementen van Bosch maken uw kookomgeving nóg veelzijdiger en creatiever. U bepaalt zelf welke elementen u aan uw keuken toevoegt: 6 kW powerwok Gas, keramische of inductiekookplaat Lava BBQ-grill Friteuse De Domino-elementen passen prima bij de kookplaten van Bosch.