Pelgrim afzuigkappen

Pelgrim heeft een uitgebreid assortiment afzuigkappen in diverse afmetingen en uitvoeringen; van vlakschermkappen tot design schouwkappen. De luxe Pelgrim Life afzuigkappen met randafzuiging hebben als groot voordeel dat kookdampen niet langs de voor- of zijkant verdwijnen. Lees alles over de randafzuigkappen op pagina 96 in deze brochure. Dankzij het ruime aanbod is er voor elke keuken een perfecte afzuigkap!

DE VERSCHILLENDE PELGRIM AFZUIGKAPPEN

U heeft uitgebreide keuze in het Pelgrim assortiment op gebied van afzuigkappen. Voor elke keukenstijl is er een perfecte afzuigkap leverbaar.

Vrijhangende afzuigkappen

De vrijhangende afzuigkappen kunnen vrij in uw keuken worden opgehangen. Daarnaast kunnen dit soort afzuigkappen ook onder een keukenkast geplaatst worden, zodat u geen kastje hoeft op te offeren.

Geïntegreerde afzuigkappen

Geïntegreerde afzuigkappen zijn weggewerkt achter een keukenkastdeur en zijn dus niet zichtbaar in uw keuken. De afzuigkap wordt automatisch ingeschakeld zodra de kastdeur schuin naar voren getrokken wordt.

Vlakschermkappen

Deze afzuigkappen worden gedeeltelijk in de keukenkast gebouwd. Het uitschuifbare afzuigvlak steekt als een strakke rand onder uw keukenkast uit. Om een groter afzuigoppervlak te creëren trekt u het uitschuifbare afzuigvlak onder de keukenkast vandaan.

Inbouw afzuigkappen

Deze afzuigkappen kunnen in een traditionele (gemetselde) schouw worden geplaatst en worden vaak toegepast in keukens met een landelijke uitstraling.

Schouw- en eilandkappen

De schouwkappen zijn fraai van design en functioneel in gebruik. U kiest het model dat het beste in uw keuken past; een schouwkap met schuine zijkanten of juist een strak blokmodel. Ook zijn er schouwkappen die speciaal ontwikkeld zijn voor kookeilanden. De schouwkappen van Pelgrim zijn voorzien van vetfiltercassettes.

Randafzuigkappen

De schouwkappen met randafzuiging hebben grote voordelen, waaronder de perfecte afzuiging aan de voor- en zijkanten van de afzuigkap. Daarnaast zijn de vetfiltercassettes in dit soort afzuigkap fraai weggewerkt achter RVS of glazen afdekpanelen.

DE TECHNIEK VAN DE AFZUIGKAPPEN

Geluidsniveau

U heeft bij Pelgrim niet alleen keuze uit verschillende soorten afzuigkappen, maar ook als u kijkt naar het geluidsniveau per afzuigkap kunt u hier een juiste keuze maken voor uw keuken. Heeft u bijvoorbeeld een open keuken? Dan is e afzuigkap met een maximaal geluidsniveau van 54 DB(A) een perfecte keuze, zoals type RSK986.

High-Performance motor

Een aantal afzuigkappen van Pelgrim is uitgerust met een High-performance motor. Hoewel een afzuigkap met deze geavanceerde motor een hoge afzuigcapaciteit van maar liefst 275-730m3 per uur heeft, is deze motor toch erg stil! D( High-performance motor is dus ideaal voor een open keuken!

Afzuigkappen met randafzuiging

De afzuigkappen die voorzien zijn van randafzuiging hebben diverse gebruiksvoordelen;

Door de randafzuiging verdwijnen kookdampen niet langs de afzuigkap. Deze dampen worden zelfs aan de voor- er zijkanten opgevangen. Resultaat.. Nog minder kookluchtjes in uw (open) keuken!

De vetfiltercassettes zijn fraai weggewerkt achter RVS of glazen afdekpanelen. De afdekplaten zijn aan de afzuigkap bevestigd met scharnieren, waardoor de panelen makkelijk los te halen zijn en de vetfiltercassettes erg toegankelijk!

Intensiefstand

Een aantal afzuigkappen van Pelgrim heeft een intensiefstand van 5 minuten. Wanneer u deze functie inschakelt, dan ventileert de afzuigkap nog 5 minuten na en schakelt daarna automatisch uit.

Reinigingsindicatie

De reinigingsindicatie op diverse afzuigkappen zorgt ervoor dat u automatisch gewaarschuwd wordt als de vetfiltercassettes aan reiniging toe zijn. Regelmatig reinigen van deze cassettes is noodzakelijk voor behoud van uw afzuigkap en de mate van afzuiging.

VETFILTERS

Er zijn verschillende mogelijkheden bij Pelgrim als het gaat om het soort vetfilters. De vrijhangende-, geïntegreerdeafzuigkappen en diverse vlakschermkappen zijn voorzien van een aluminium of synthetisch vetfilter. Terwijl schouwkappen en diverse vlakschermkappen een vetfiltercassette hebben. Het verschil tussen vetfilters en vetfiltercassettes is de zichtbaarheid.

  • Vetfilters zijn verwerkt in de afzuigkap en makkelijk te vervangen
  • Vetfiltercassettes zijn zichtbaar en makkelijk uit de afzuigkap te halen en te reinigen
  • Bij randafzuigkappen zijn de vetfiltercassettes zelfs fraai weggewerkt achter een RVS of glazen afdekpaneel.